Hygiëne-advies

Zoals de wereld steeds verandert, veranderen ook de wettelijke eisen van de voedsel industrie continue. Ben je op de hoogte van alle wetgeving? Of beter gezegd: blijf je op de hoogte? Wij geven graag advies. 

Onze gekwalificeerde hygiëneadviseurs bezoeken jouw bedrijf en bekijken de voedselveiligheid op basis van een voor jouw bedrijf geldende hygiënecode. Op praktische wijze gaat de adviseur door het hele bedrijf. Hij betrekt de medewerkers bij het proces en bekijkt de verschillende managementonderdelen en registratieverplichtingen. Op basis van de constateringen geeft de adviseur praktische adviezen waarmee je de voedselveiligheid kan verbeteren. 

Werkwijze

  • Bezoeken van een van onze gekwalificeerde hygiëneadviseurs in jouw bedrijf (standaard is twee bezoeken per jaar) en hij bekijkt jouw bedrijf op basis van een voor jouw bedrijf geldende hygiënecode.
  • Je ontvangt een rapport met foto’s van de adviseur waarin de sterke punten en de verbeterpunten met betrekking tot het hygiënebeleid vermeld staan, inclusief persoonlijk afsluitend advies over het bijsturen van de organisatie.
  • Dit rapport kun je als actieplan uitrollen in jouw bedrijf om het hygiëneniveau naar een hoger niveau te tillen.
  • De adviseur neemt na afloopt enkele producten mee voor microbiologisch onderzoek. Als de producten niet aan de microbiologische richtwaarden voldoen, informeren wij je daar zo spoedig mogelijk over. Je ontvangt een naslagwerk met oorzaken en maatregelen.
  • Jouw adviseur staat altijd klaar om zaken samen met jou te verbeteren en in de toekomst te voorkomen. 

Inspectie
Voldoet jouw onderneming aan alle eisen? Gefeliciteerd! Je kan je bedrijf laten inspecteren door Stichting Voedselveiligheidsinspectie Wageningen (SVVW). Ook bevestigt dit dat jouw bedrijf zeer goed bezig is en met een borging op de voedselveiligheid kom je niet voor verrassingen te staan.

Workshop
Toch nog wat bij te spijkeren? Geen probleem. FoodBase verzorgt graag een cursus voor je om het belang voor een goed voedselveiligheidsplan uit te leggen. Hierin komen diverse zaken naar voren zoals opslag, bewerken, bewaren van grondstoffen en verkoop van producten.