Blog
Welke richtlijnen gelden voor chocolade?
Van de chocoladeletter met Sinterklaas, Paaseitjes tot aan bonbons en pralinés; chocolade is jaarrond in de bakkerijwinkel te vinden. In tal van smaken en vormen, en (terecht) als ware kunststukken gepresenteerd. Het is dan goed te bedenken wat de...
Lees meer
Blog
De perfecte oliebol volgens keurmeester Bram
Klanten komen graag bij een bakker voor een goede oliebol. Het duurt nog wel even voor ze daadwerkelijk weer over de toonbank gaan, maar dit is wel de uitgelezen tijd om je goed voor te bereiden op de drukke decembermaand en je oliebollen te...
Lees meer
Nieuws
NVWA publiceert inspectieresultaten: Wat...
Heb je een bakkerij, ijssalon, restaurant, supermarkt of slagerij? Vanaf deze week gaat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de inspectieresultaten van jouw bedrijf publiceren op hun website. Dit is een belangrijke ontwikkeling die...
Lees meer
Blog
De 4 tips om plaagdieren buiten de deur te houden
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ziet een toename in het aantal spoedsluitingen van voedselbedrijven als bakkers, horeca en buurtsupers in verband met plaagdieren. In de meeste gevallen was er een muizenprobleem, maar er is ook...
Lees meer
Nieuws
FoodBase brengt dienstverlening terug naar de...
FoodBase, onderdeel van de Stichting Nederlands Bakkerij Centrum, gaat haar activiteiten reorganiseren en terugbrengen naar de kern: Hygiëne & Wetgeving en Sensoriek & Technologie. Daarbij is het onvermijdelijk dat arbeidsplaatsen komen te...
Lees meer
Klantervaring
Uitblinkers | Dorianne van der Brink: “De...
Met haar inmiddels vijftien jaar aan ervaring bij Bakkerij Schreuder weet winkelmedewerker Dorianne van den Brink goed hoe ze klanten bedient en hoe ze brood en banket verkoopt. Maar vanwege het groeiende bedrijf krijgt Dorianne binnenkort...
Lees meer

Pagina's