Etiketteringsadvies

Consumenten willen steeds vaker weten wat er in hun voeding zit en waar het vandaan komt. Ook verplicht de wet sinds 2014 dat voedselinformatie op onverpakte en voorverpakte verplicht is. Om te voldoen aan de wet en je klanten tevreden te houden is een leesbaar en kloppend etiket nodig. Dat is niet altijd een simpele opgave. Daarom helpen we je graag.

Alfons, één van onze hygiëne adviseurs legt hieronder uit waarbij we jou ondersteunen.

Met een etiket informeer je je klant over wat er in jouw product zit en waar het vandaan komt. Om dit op een goede manier te doen zijn er ook een aantal regels voor etikettering. Je moet, namelijk:

  • Zorgen dat het etiket leesbaar is en dus een juiste lettergrootte hebben
  • Uitgebreide informatie verstrekken over allergene stoffen
  • De herkomst van plantaardige vetten en olie vermelden
  • Je volledige adres vermelden
  • Informatie geven bij online verkoop
  • Een voedingswaardedeclaratie geven met een specifieke inhoud en vaste volgorde (niet bij ieder product, maar wel de meeste)

Zoals je ziet zijn de regels niet altijd heel concreet en zorgen ze soms voor verwarring. Daarom help ik je graag. Zo zorgen we samen dat jouw etiketten niet alleen voldoen aan de eisen, maar ook aansluit op de wensen van je klant. Ik ondersteun je bij het:

  • Uit- en bijwerken van receptenboeken
  • Invoeren van gegevens of hulp bij softwarekeuze
  • Maken van productspecificaties
  • Inventariseren van allergene stoffen
  • Berekenen van voedingswaarden
  • Controleren van je etiketten
  • Adviseren over informatiemiddelen voor onverpakte producten
  • Verhogen van kennis van je medewerkers

Wees de NVWA voor

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wil tegenwoordig direct en duidelijke informatie over de allergenen info. Deze informatie moet schriftelijk of digitaal aanwezig zijn. Samen met je  schapkaartjes en etikettering is dit de productinformatie op je verkooplocatie. Tijdens een bezoek help ik je graag om dit in orde te krijgen en ben je de NVWA voor.

Professioneel advies, praktische hulp

Om het iets makkelijker te maken hebben wij een hulpmiddel gemaakt bij het etiketteren en productinformatie voor de bakkerij, namelijk: SpecsPlaza. SpecsPlaza en de daaraan gekoppelde softwarepakketten zijn aangepast aan de etiketteringsregelgeving en biedt je praktische hulp om zo makkelijker aan de voorwaarden te voldoen. 

Meer weten?

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan of neem contact met ons op. Mail info@foodbase.nl of bel 0317-471234.

Alfons van Leeuwen

Hygiëne adviseur

info@foodbase.nl
0317-471234
Alfons van Leeuwen

Hygiëne adviseur

info@foodbase.nl
0317-471234