Nutri-Score is vanaf 2024 vrijwillig voedselkeuzelogo in Nederland

Nieuws

Op 25 april is via een kamerbrief bekend gemaakt dat Nutri-Score in Nederland ingevoerd wordt als vrijwillig voedselkeuzelogo. De Schijf van Vijf blijft leidend voor een gezond voedingspatroon. Nutri-Score helpt consumenten om binnen een productcategorie eenvoudig te kiezen voor het product met de betere samenstelling. Het wordt gezien als een aanvulling op de bestaande voedingsvoorlichting. 

 

Voor Nederlandse fabrikanten en supermarkten is het vanaf 1 januari 2024 mogelijk om Nutri-Score met het herziene algoritme officieel te gaan gebruiken als logo op de voorkant van de verpakking van hun producten. Er wordt consumentenvoorlichting voorbereid om uit te leggen hoe Nutri-score werkt. Nutri-Score zal een dynamisch systeem zijn dat steeds verder verbeterd wordt.

 

Nutri-Score is een bestaand voedselkeuzesysteem dat in Frankrijk is ontwikkeld en door verschillende Europese landen al wordt gebruikt. Het logo vat de informatie samen over de voedingswaarde van een product dat op de achterkant van de verpakking staat, in een score bestaande uit een kleur en letter. De consument kan met het logo op eenvoudige wijze de samenstelling van producten uit een productcategorie onderling vergelijken.

 

FoodBase kan hulp bieden bij de invoering van Nutri-Score. We helpen klanten bijvoorbeeld met het opstellen van etiketten en productinformatie, zodat deze voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Neem hiervoor contact met ons op. 

 • Vorige bericht
  Blog
  Zo speel je in op gezondheid, duurzaamheid en...
  Consumenten zijn steeds meer bezig met gezondheid, duurzaamheid en voedselveiligheid. Drie ontwikkelingen waar je als versondernemer op in kunt spelen om relevant en succesvol te blijven. “Wij adviseren ondernemers daarom om hun dienstverlening,...
  Lees meer
 • Volgende bericht
  Nieuws
  Plastic wegwerpbekers, -bestek en ...
  Vanaf 1 juli 2023 en 1 januari 2024 gelden er nieuwe Europese regels voor het gebruik van kunststof producten voor eenmalig gebruik in de horeca, bedrijfsrestaurants en tijdens festivals. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wegwerpbekers en frietbakjes...
  Lees meer
Terug naar artikelen