Hygiëne-advies

Zoals de wereld steeds verandert, veranderen ook de wettelijke eisen van de voedselindustrie continue. Ben je op de hoogte van alle wetgeving? Of beter gezegd: blijf je op de hoogte? Wij geven graag advies over de voor jouw geldende hygiënecode.

Erik, één van onze hygiëne adviseurs vertelt je hieronder hoe een adviestraject verloopt

Anders als bij een hygiëne-inspectie ga ik als hygiëne adviseur aan de slag met waar jij behoefte aan hebt. Hygiëne-advies is daarom altijd maatwerk.

De meeste klanten willen zich voorbereiden op een hygiëne-inspectie of advies op het gebied van etikettering. Maar ook voor andere hygiënevraagstukken zoals het opstellen van een schoonmaakrooster kom ik graag bij je langs.

Werkwijze hygiëne-advies ter voorbereiding op inspectie

Ik bezoek je bedrijf en bekijk het op basis van de voor jouw bedrijf geldende hygiënecode. We werken voor diverse organisaties binnen de versbranche. We hebben kennis en ervaring met de hygiënecode voor het slagers- en poeliersbedrijf, horeca, brood- en banketbakkerij en detailhandel (CBL).

Tijdens mijn bezoek ga ik op praktische wijze door je hele bedrijf en betrek medewerkers bij het proces. We doorlopen daarnaast managementonderdelen en registratieverplichtingen. Op basis van de constateringen geef ik je praktische adviezen waarmee je de voedselveiligheid binnen je bedrijf verbetert. Ook maak ik een rapport met foto’s, met sterkte en zwaktepunten en persoonlijk advies over het bijsturen van je organisatie. Dit rapport kan je zien als actieplan waarmee je het hygiëneniveau binnen jouw bedrijf naar een hoger niveau tilt.

Voldoet jouw onderneming aan alle eisen?

Gefeliciteerd! Je kan je bedrijf laten inspecteren door Harry of Nanda (één van onze inspecteurs). Ook bevestigt dit dat jouw bedrijf zeer goed bezig is.

Etiketteringsadvies

Het opstellen van een etiket is soms ingewikkeld, daarom kijk ik graag mee. Ik bespreek samen met jou welke wensen er zijn en inventariseer wat er nodig is. Op basis daarvan maak ik een plan en help ik je bij het:

  • Uit- en bijwerken van receptenboeken
  • Invoeren van gegevens of hulp bij softwarekeuze
  • Maken van productspecificaties
  • Inventariseren van allergene stoffen
  • Berekenen van voedingswaarden
  • Controleren van je etiketten
  • Adviseren over informatiemiddelen voor onverpakte producten
  • Verhogen van kennis van je medewerkers

Meer over etiketteringsadvies lees je hier.

Workshop voedselveiligheid

Je kennis over voedselveiligheid bijspijkeren? Geen probleem. Ik verzorg graag een cursus voor je om het belang voor een goed voedselveiligheidsplan uit te leggen. Hierin komen diverse zaken naar voren zoals opslag, bewerken, bewaren van grondstoffen en verkoop van producten. We hebben ook een training voedselveiligheid

Controlesysteem: kort traject verscherpt toezicht NVWA (VeTo kort)

Op zoek naar een adviesbureau voor een kort traject Verscherpt Toezicht? We helpen je graag verder. Neem zo snel mogelijk contact met ons op (je moet de NVWA namelijk binnen 14 dagen na de brief laten weten welk adviesbureau je inschakelt). Bel: 0317-471234 dan maken we samen een afspraak. Meer informatie over VeTo kort. Lees je hier.

Interesse?

Vraag een offerte aan via de onderstaande knop, stel je vragen aan Erik of mail je vragen naar info@foodbase.nl.

 

Erik van Hoogstraten

Hygiëne adviseur 

Erik van Hoogstraten

Hygiëne adviseur