Achtergrond

Diensten

Uitgelichte artikelen

Chocolade (1)

Welke richtlijnen gelden voor chocolade?

Van de chocoladeletter met Sinterklaas, Paaseitjes tot aan bonbons en pralinés; chocolade is jaarrond in de bakkerijwinkel te vinden. In tal van smaken en vormen, en (terecht) als ware kunststukken gepresenteerd. Het is dan goed te bedenken wat de richtlijnen zijn voor chocolade. 

Lees meer
Plaagdieren (2)

De 4 tips om plaagdieren buiten de deur te houden

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ziet een toename in het aantal spoedsluitingen van voedselbedrijven als bakkers, horeca en buurtsupers in verband met plaagdieren. In de meeste gevallen was er een muizenprobleem, maar er is ook overlast van bijvoorbeeld ratten en kakkerlakken geconstateerd. Ook FoodBase hygiëne-inspecteur Lobke van Veenendaal komt tijdens haar dagelijkse inspectierondes regelmatig uitwerpselen van bijvoorbeeld muizen tegen. Omdat het een vervelend en hardnekkig probleem is, zeker in deze tijd van het jaar, helpt Lobke je graag op weg en deelt ze haar tips om plaagdieren buiten de deur te houden.

Lees meer
Nagellak (1)

Hoe ga je om met medewerkers met nagellak of nepnagels?

Wij krijgen regelmatig de vraag hoe je als versondernemer het beste om kunt gaan met medewerkers die nagellak of nepnagels dragen. In de meeste hygiënecodes is hier al regelgeving over opgenomen, maar soms blijft het bij een advies. Onze hygiëne-adviseur Martin Riemersma geeft tips hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw medewerkers zich aan de adviezen houden. 

Lees meer

Op zoek naar iets anders?

Uw zoekopdracht mag niet leeg zijn