Proefbakkerij

Foodbase kan je ondersteunen in het ontwikkelen of verbeteren van een nieuw of bestaand bakkerijproduct. Op onze locatie in Wageningen beschikken we over een volledig geacclimatiseerde proefbakkerij met de daarbij behorende bakkerij equipment waar alle bakkerijprocessen uitgevoerd kunnen worden. Onze ervaren proefbakkers met kennis en werkervaring vanuit de ambachtelijke als industriële bakkerij branche voeren de testen uit.

 

 

Verbetering
Naar klantwens stemmen we af hoe we de opdracht vormgeven. Vanuit deze opdracht zetten we een gestandaardiseerde test in waarbij verschillende onderdelen uitgetest kunnen worden.

  • Kwaliteitscontrole van grondstoffen: een standaardbakproef kan ingezet worden om de kwaliteit van meel en bloem te bepalen. Ook een benchmarking van diverse bakkerijgrondstoffen kunnen we uitvoeren in zowel brood- als banketproducten.
  • Productontwikkeling: wijzigingen in grondstof of recepturen brengen verschillende product en proceseigenschappen met zich mee. De proefbakkers van FoodBase kunnen je hierin adviseren om vraagstukken op het gebied van productontwikkeling op te lossen. Een product ontwikkelen met een gezondheidsclaim vraagt expertise, in samenspraak met kennisspecialisten van FoodBase behoort dit tot de mogelijkheden.