SpecsPlaza

Met de ingrediëntendatabank SpecsPlaza vinden bakkers in één systeem alle benodigde informatie over bakkerijgrondstoffen. Specsplaza voorkomt dat je bij alle leveranciers de specificaties moet opvragen en zorgt dat je altijd over de meest actuele informatie hebt.

Pauline vertelt je hieronder meer over Specsplaza

SpecsPlaza is een belangrijk hulpmiddel bij etiketteren en productinformatie. Je vind er namelijk de actuele informatie over de samenstelling van grond- en hulpstoffen en halffabricaten voor de bakkerij. Deze informatie gebruik je om je etiketten te maken of om een inventarisatie van allergenen in onverpakte producten te maken. Dat kan zowel handmatig als geautomatiseerd met behulp van een bakkerijsoftwarepakket dat met de databank communiceert.

Om ervoor te zorgen dat alle leveranciers de ingrediëntennamen foutloos invoeren en hetzelfde noemen, is er een uniforme ingrediëntenlijst samengesteld. Deze lijst actualiseren we regelmatig op verzoek van gebruikers of omdat wettelijke voorschriften veranderen. Zo voorkomen we dat bakkerijen en leveranciers gegevens op veel verschillende manieren krijgen of invoeren of dat benamingen niet (meer) aan de wet voldoen. Dit bespaart een hoop rompslomp en dus tijd en geld. Bovendien weet je met SpecsPlaza zeker dat alle informatie die je wettelijk gezien nodig hebt voor het etiket van je producten door de leverancier is ingevuld, want dat zijn verplichte velden.

Handmatig vs. Geautomatiseerd

Wanneer je de gegevens handmatig verwerkt heb je vaak geen inzicht in de procentuele samenstelling van de grondstoffen omdat dit concurrentiegevoelige informatie is en de leverancier dit verborgen houdt. Bij automatische verwerking stuurt SpecsPlaza de procentuele samenstelling van de grondstoffen wel mee (niet zichtbaar voor de gebruiker). Hiermee berekent je etiketteringssoftware de hoeveelheden van de verschillende ingrediënten en de juiste volgorde daarvan. Bijkomend voordeel is dat ingrediënten die meerdere keren in een product voorkomen omdat ze in verschillende grondstoffen aanwezig zijn bij elkaar worden opgeteld en maar 1 keer in de ingrediëntenlijst staan.

Meer weten?

Een hygiëneadviseur kan je een demonstratie geven en je adviseren om die informatie daaruit te verwerken. Neem hiervoor of andere vragen contact met mij op en mail specsplaza@foodbase.nl. Óf vraag een abonnement aan via de onderstaande knop.

Pauline Houtsma

Kennisspecialist

specsplaza@foodbase.nl
0317 47 12 50
Pauline Houtsma

Kennisspecialist

specsplaza@foodbase.nl
0317 47 12 50