Achtergrond

Segmenten

Uitgelichte artikelen

Wesseling

Zo scoort Banketbakkerij Wesseling dikke hygiëne-voldoendes

Al sinds de introductie van de hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij schakelt Banketbakkerij Wesseling de hulp van FoodBase in. Dat is al ruim 25 jaar! Eerst was dat nog de vorige generatie, maar ook Maarten – die in 2018 samen met zijn vriendin Sabrina het bedrijf van zijn ouders overnam – laat zich jaarlijks door ons adviseren en inspecteren.

Lees meer
Chocolade (2)

Welke richtlijnen gelden voor chocolade?

Van de chocoladeletter met Sinterklaas, Paaseitjes tot aan bonbons en pralinés; chocolade is jaarrond in de bakkerijwinkel te vinden. In tal van smaken en vormen, en (terecht) als ware kunststukken gepresenteerd. Het is dan goed te bedenken wat de richtlijnen zijn voor chocolade.

Lees meer
Plaagdieren (2)

De 4 tips om plaagdieren buiten de deur te houden

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ziet een toename in het aantal spoedsluitingen van voedselbedrijven als bakkers, horeca en buurtsupers in verband met plaagdieren. In de meeste gevallen was er een muizenprobleem, maar er is ook overlast van bijvoorbeeld ratten en kakkerlakken geconstateerd. Ook FoodBase hygiëne-inspecteur Lobke van Veenendaal komt tijdens haar dagelijkse inspectierondes regelmatig uitwerpselen van bijvoorbeeld muizen tegen. Omdat het een vervelend en hardnekkig probleem is, zeker in deze tijd van het jaar, helpt Lobke je graag op weg en deelt ze haar tips om plaagdieren buiten de deur te houden.

Lees meer

Op zoek naar iets anders?

Uw zoekopdracht mag niet leeg zijn