Hygiëne weetjes

Blog

Ongediertebestrijding

Het is buiten alweer koud en muizen komen dan graag bij u naar binnen. Hoe kunt u dat voorkomen, en waar moet ik op letten?

 • Zorg voor goed afsluitende buitendeuren
 • Maak alle gaten aan buitenzijde van het pand dicht (denk aan ventilatieopeningen in de spouwmuur)
 • Wees scherp bij ontvangst van grondstoffen dat er geen aanvraat van muizen is of zelfs meeliften van muizen en nestjes.
 • Let op kratten welke u van klanten terug krijgt of er geen nesten in zitten
 • Houdt alles goed schoon en veeg meerdere keren per dag de vloer aan
 • Bewaar alle grondstoffen in het magazijn 50 cm van de wand af zodat u makkelijk controle en schoonmaakwerkzaamheden kunt uitvoeren
 • Schakel bij overlast een gediplomeerde bestrijder in

Zorg voor een schone vloer

In de praktijk komen we vaak tegen dat dagelijks werkvuil (zaden, pitten, meelresten etc.) onvoldoende wordt aangeveegd tijdens de productie. Veeg de looppaden in ieder geval regelmatig schoon zodat resten van grondstoffen niet aan de wielen van de karren en onder de schoenen van het personeel blijven zitten. Dit voorkomt versleping binnen het bedrijf. Veel schoonmaken en ergernis behoort dan tot het verleden.

Bedrijfskleding

Bedrijfskleding is onmisbaar binnen het bedrijf. Als iedereen er strak en verzorgd uit ziet, straalt dit over naar uw klant en op uw producten. Sinds kort zijn daar mondkapjes bijgekomen. Vervang mondkapjes iedere 3 uur en raak deze zo min mogelijk met de handen aan. In de praktijk komen we regelmatig vervuilde en versleten diepvriesjassen en werkschoenen tegen. Diepvriesjassen horen ook tot de bedrijfskleding; was deze ook regelmatig. Ook werkschoenen dienen (minimaal) wekelijks schoongemaakt te worden. 

 

 • Vorige bericht
  Bekroond met Goud in een nieuw jasje!
  Bekroond met Goud is een van de product-diensten waar we al veel ondernemers binnen de bakkerij blij mee hebben gemaakt. Dankzij aantoonbaar bewijs dat hun producten voldoen aan de hoogste eisen, hebben ze concurrentie en omzet voordeel. Omdat...
  Lees meer
 • Volgende bericht
  Blog
  Werkt alleen handendesinfectie ook in winkels...
  Het RIVM raadt aan om je handen schoon te maken door te wassen met water en zeep. Er zijn namelijk meer voordelen van het gebruik van water en zeep vergeleken met een handgel. Toch is een handgel in sommige gevallen wel handig.
  Lees meer
Terug naar artikelen