Alles over de STAP-subsidie

Nieuws

Met  de STAP-subsidie krijg je de mogelijkheid om gratis een opleiding of training tot € 1.000 te volgen. Dit kan vanaf 1 maart ook bij de trainingen van FoodBase. Er is geen drempelbedrag meer en je hoeft het bedrag niet voor te schieten. 

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor ‘Stimulering Arbeidsmarkt Positie’ en is een subsidieregeling. Met deze regeling wil de overheid de positie van werkenden en werkzoekenden op de arbeidsmarkt versterken. De subsidie is te gebruiken voor omscholing, maar natuurlijk ook in je huidige branche.

Voor wie is de STAP-subsidie?

Werkenden, werkzoekenden en ondernemers tussen 18 en AOW-leeftijd kunnen gebruikmaken van de subsidie. Wel zijn er voorwaarden aan verbonden. Zo mag je de subsidie hooguit een keer per jaar aanvragen en is het maximale bedrag € 1.000 per keer aanvragen.

De STAP-subsidie aanvragen

Wanneer je gebruik wil maken van het STAP-budget moet de training starten binnen 3 maanden na afloop van het aanvraagtijdvak waarin de aanvraag is gedaan. En niet eerder dan 4 weken na de subsidieaanvraag.

Je vraagt de STAP-subsidie in de volgende periodes aan:    

 • van 1 mei tot en met 30 juni   
 • van 1 juli tot en met 31 augustus
 • van 1 september tot en met 31 oktober
 • van 1 november tot en met 31 december

Je meld je eerst aan bij ons, daarna vraag je de subsidie aan bij het UWV. Wij sturen vervolgens een factuur en een bewijs van deelname naar het UWV. Dat bewijs krijg je als je de opleiding afrondt met een diploma, of als je minstens 80% aanwezig bent.

Meer weten?

Kijk op de website van het UWV. Je mag ons ook bellen (0317-471234)of mailen(trainingen@foodbase.nl) met je vraag. We denken graag met je mee.

Meer informatie over onze trainingen

Bekijk ons volledige trainingsaanbod voor de bakkerij op training.foodbase.nl. Het volledige trainingsaanbod voor de slagerij, horeca of andere specialiteitenwinkels vind je hier. 

 • Vorige bericht
  Blog
  Hoe zorg je voor betrokken medewerkers bij een...
  De wereld staat nooit stil en daardoor is verandering binnen je bedrijf is onvermijdelijk. Maar hoe zorg voor voldoende draagvlak bij veranderingen? In dit artikel vertelt Carolien Hurkx, projectmanager trainingen, hoe je medewerkers betrekt bij een...
  Lees meer
 • Volgende bericht
  Blog
  Hygiënecode en HACCP: Wat is het verschil?
  Heb je een bedrijf dat met voedsel en/of dranken werkt? Dan heb ook jij te maken met de regels rondom voedselveiligheid. Termen zoals ‘HACCP’, ‘schoonmaakplan’, ‘hygiënecode’ en ‘voedselveilig werken’ zijn jouw bekend. Al deze termen kunnen soms...
  Lees meer
Terug naar artikelen