Allergeneninformatie getoetst bij de inspectie

Nieuws

Steeds meer klanten hebben behoefte aan productinformatie en verwachten dat deze bij de aankoop beschikbaar zijn bijvoorbeeld via een etiket. In 2014 is een wet van kracht geworden die de producent verplicht om aan de consument de juiste informatie te geven over het product; zo ook het vermelden van de de aanwezigheid van allergenen in het product (14 allergenen).  

Voor allergenenvermelding geldt voor verpakte producten dat deze informatie op het etiket staat. Bij onverpakte producten hoort het in de winkel duidelijk aangegeven te zijn dat men ernaar kan vragen en moet de informatie ook beschikbaar zijn. Sinds april 2020 handhaaft de NVWA actief op deze allergeneninformatie.

Vanaf januari 2021 zal de inspecteur van SVVW zich ook focussen tijdens de inspectie op allergenen informatie die of schriftelijk of mondeling moet worden verstrekt. Ook de website van uw bedrijf kan daarbij tot de beoordeling behoren. Het onderdeel allergenen is toegevoegd als hoofdeis aan de inspectielijst en hoort in orde te zijn. Dit betekent dat een tekortkoming leidt tot minimaal een administratieve vervolginspectie.

Zorg er dus voor dat uw allergeneninformatie in orde is en beschikbaar voor uw klant en beoordeling van onze inspecteur. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw hygiëneadviseur van FoodBase.

 • Vorige bericht
  Blog
  Werkt alleen handendesinfectie ook in winkels...
  Het RIVM raadt aan om je handen schoon te maken door te wassen met water en zeep. Er zijn namelijk meer voordelen van het gebruik van water en zeep vergeleken met een handgel. Toch is een handgel in sommige gevallen wel handig.
  Lees meer
 • Volgende bericht
  Klantervaring
  Zo verbetert Hoogvliet communicatie én...
  In de hypermoderne bakkerij in Bleiswijk produceert en verwerkt Hoogvliet met vakmanschap en ambacht per uur ruim 24.000 broodjes en 7.000 broden. Om de productkwaliteit hoog te houden is er geïnvesteerd in trainingen. “Een belangrijk onderdeel van...
  Lees meer
Terug naar artikelen