Zoutonderzoek

Voldoet jouw product aan de zoutnorm? Kom niet voor verrassingen te staan en laat je klanten zien dat je hun gezondheid serieus neemt door regelmatig zoutmetingen uit te voeren.

Jasper vertelt je hieronder meer over zoutgehaltes in brood

Wist je dat ongeveer 20% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid zout uit brood komt? Daarom heeft de bakkerijbranche stappen gezet om de hoeveelheid zout in broodproducten te reduceren. Teveel zout (met name natrium) zorgt namelijk voor een verhoogde bloeddruk en vergroot daardoor de kans op hart- en vaatziekten.

Wetgeving over zout in brood

In je brood mag maximaal 1,8 gram zout op 100 gram droge stof zitten. Dit geldt voor vrijwel alle broodsoorten. De norm geldt ook voor stokbrood, kleinbrood, roggebrood, vruchtenbrood en glutenvrij brood. Normaal gesproken overschrijd je met een dosering van 1,5% zout op meel de maximale grens van 1,8% zout op droge stof niet. Let er daarbij wel op dat de overige ingrediënten geen zout of natrium bevatten want dit telt mee voor de totale hoeveelheid zout in brood.

Periodieke zoutmetingen

We bieden twee- tot viermaal per jaar een zoutmeting van broodproducten aan, dit kan eventueel in combinatie met een productbeoordeling van brood. Houd controle over het zoutgehalte in je broodproducten en laat zien dat je de gezondheid van je klanten serieus neemt met een zoutmeting.

Meer weten?

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan of neem contact met ons op. Mail info@foodbase.nl, bel 0317-471234 of bestel een zoutonderzoek via de bestelknop.

Jasper van Dongeren

Accountmanager

j.van.dongeren@foodbase.nl
06 - 50 580 453
Jasper van Dongeren

Accountmanager

j.van.dongeren@foodbase.nl
06 - 50 580 453