Procesadvies en -ondersteuning

Als bakker onderscheid je jezelf door kwaliteitsproducten aan te bieden. Alleen hoe kom je tot een constante kwaliteit? De kwaliteit is afhankelijk van veel verschillende parameters in het productieproces en de gebruikte grondstoffen. Het is daarom belangrijk al die parameters in kaart te brengen. Onze procesadviseurs ondersteunen je hier graag (op locatie) bij.

Henri vertelt je hieronder meer over procesadvies en -ondersteuning

In hoeverre is jouw productieproces gestandaardiseerd?

Om de beste kwaliteit aan je klanten te leveren heb je volledig inzicht van je productieproces nodig. Alleen zo kom je erachter waar je kansen laat liggen.

Breng de belangrijkste parameters in beeld met onafhankelijk advies

We maken inzichtelijk welke stappen er binnen jouw productieproces zijn en verwerken deze in een verbeterplan. Je kan hierbij denken aan procesanalyses over:

  • Productie: Bijvoorbeeld het loggen van de oven, bakkerijtemperatuur en rijscondities.
  • Productieplanning: Bijvoorbeeld het uitbreiden en/of verbeteren van productiekwaliteit
  • Proceswijzigingen: Hierbij kijken we naar nieuwe ontwikkelingen van technologieën en/of grondstoffen die kunnen leiden tot een andere procesvoering. Trends die we hierin zien zijn; het verwerken van desemculturen, rijsonderbreking van deegstukken waarbij nachtarbeid meer verplaatst wordt naar de dag. Ook een waren wettelijke aanpassing kan leiden tot receptuuroptimalisatie en/of proceswijziging.

Zo krijg jij een volledig overzicht van de verbeterpunten en ben je weer een stapje dichterbij een inzichtelijk en gestroomlijnd proces.

Het resultaat: producten met een constante kwaliteit

Na mijn bezoek schrijf ik een rapportage waarin ik je proces verbetering duidelijk in kaart breng. Zo heb je een overzichtelijk rapport met duidelijke verbeterpunten waarmee je gelijk aan de slag kan.

Meer weten?

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan of neem contact met ons op. Mail info@foodbase.nl, bel 0317-471234 of vraag een offerte aan via de bestelknop.

 

 

Henri Elders

Keurmeester & Procesadviseur

Henri Elders

Keurmeester & Procesadviseur