Praktijkbegeleider

Wil je werken aan de toekomst van het bakkersvak? Wil je dat doen door leerlingen in jullie bedrijf op te leiden? Hoe werf en selecteer je leerlingen? En hoe leid je hen vervolgens op en begeleid je ze, zodat ze zich optimaal ontwikkelen? Heb jij jezelf deze vragen wel eens gesteld? Dan is de training Praktijkbegeleider zeer geschikt voor jou.

 

 

 

Training ‘Praktijkbegeleider’
Deze training bestaat uit 4 dagdelen. De volgende onderwerpen worden uitgebreid behandeld:

  • ‘Een knelpunt bespreken in een vriendelijke gesprek’ (voor een goede werkrelatie met je leerling). Dit gaat over essentiële kennis over communiceren, verschillende soorten gesprekken die je voert met een leerling en hoe je dit op een constructieve manier kan doen;
  • Goed starten met je leerling; over het selecteren van een leerling. Waar let je op en hoe zorg je voor een goede match. Daarna kun je een goed inwerkprogramma maken;
  • Je leerling op de juiste manier ondersteunen. Hier is communicatie ook een belangrijk onderdeel; over instructie geven, coachen en (bege)leiden zodat een leerling gemotiveerd werkt en leert.
  • Objectief beoordelen; eerlijk en opbouwend.

Tijdens de training is veel ruimte voor interactie. Er wordt actief geoefend met belangrijke situaties waar een praktijkbegeleider mee te maken krijgt. 

Doelgroep
Voor iedereen in de bakkerij die praktijkbegeleider is en/of wil worden en nog niet is gediplomeerd als praktijkbegeleider.
Tevens geschikt voor ondernemers die willen dat hun bedrijf een erkend leerbedrijf wordt.

Duur
De training bestaat uit 4 dagdelen.

Afsluiten opleiding
De training wordt afgesloten middels twee tussentijdse reflectie opdrachten. Ook moet de deelnemer ten minste 100% aanwezig zijn. Slaag je voor deze opleiding, dan ontvang je een door de branche erkend FoodBase certificaat Praktijkbegeleider.

Data:

FoodBase - Wageningen
02-09-2024 van 09.30-16.30 uur
09-09-2024 van 09.30-16.30 uur

Kosten
Open inschrijving
De prijs per persoon bedraagt € 1.095,-. Op deze training zit een 100% subsidie van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Deelnemers zijn werkzaam bij een werkgever die afdraagt aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Het bedrijf ontvangt alleen een BTW factuur van € 229,95 per deelnemer. 

Kosten
Incompany
De prijs per groep bedraagt € 6.075,-. Op deze training zit een 100% subsidie van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Deelnemers zijn werkzaam bij een werkgever die afdraagt aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Het bedrijf ontvangt alleen een BTW factuur van € 1.275,75 per groep. 

Aanmelden of vragen
Voor vragen of aanmelding kun je contact opnemen via 0317 - 471234 of trainingen@foodbase.nl