Analyses

De constantheid en kwaliteit van grondstoffen verschilt soms behoorlijk. Die verschillen hebben grote invloed op jouw producten. Met grondstofanalyses krijg je inzicht in grondstofkwaliteit. Daarnaast geven onze vakmensen je advies om de constantheid van de grondstofkwaliteit te borgen.

Bram vertelt je hieronder alles over de verschillende analyses.

Droge stof bepaling

Volgens Warenwetbesluit Meel en brood moeten bepaalde broodproducten voldoen aan de gestelde droge stof eis. Met een droge stof bepaling kunnen we je advies geven over het juiste afweeggewicht van jouw product.

Houdbaarheidsonderzoek

Wanneer je levensmiddelen produceert, moet je de houdbaarheid van je producten onderbouwen. Je moet daarvoor weten hoe lang jouw product houdbaar is. Bij een houdbaarheidsonderzoek, brengen we dit voor je in kaart en geven we je advies over de uiterste houdbaarheid van je producten.

Meel en Bloem analyses

Meel en/of bloem is het hoofdbestanddeel van de meeste broodproducten. Wisselende kwaliteiten van meel en bloem kan leiden tot een mindere constantheid in de productkwaliteit en zelfs productie verlies. Om deze wisselende kwaliteit in beeld te krijgen adviseren we je op basis van de gevonden waardes vanuit de analyses. Ook zeefanalyses van meel geven inzicht in de kwaliteit van het door jouw gebruikte meel. Onze procesadviseurs stemmen met je af welke analyses het beste passen bij jouw product en proces.

Wil je meer productkwaliteitsborging?

Vul de analyses aan met een C-cell-analyse, texture analyse en volume metingen. Zo krijg je een compleet beeld van de kwaliteit van jouw grondstof- en productkwaliteit.

Meer weten?

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan of neem contact met ons op. Mail info@foodbase.nl, bel 0317-471234 of vraag een offerte aan via de bestelknop.

Bram Roebers

Keurmeester

b.roebers@foodbase.nl
0317 - 47 12 53
Bram Roebers

Keurmeester

b.roebers@foodbase.nl
0317 - 47 12 53