Advies FSSC 22000

Wij helpen Organisaties met een volledig managementsysteem voor voedselveiligheid met FSSC 22000 advies. FSSC 22000 omvat een totaalaanpak van voedselveiligheid-risicomanagement in de hele voedingsdoorleveringsketen voor mens, dier en eventueel transport en opslag.

De naam FSSC 22000 staat voor Food Safety System Certification die gebaseerd is op de ISO 22000. De eisen van de ISO 22000 vormen samen met aanvullende eisen van FSSC en de basisvoorwaarden de normeisen.

Helma legt je hieronder uit wanneer je voor FSSC 22000 kiest en hoe het traject verloopt.

Als je een FSSC 22000 certificering hebt kan je efficiënter samenwerken met vele organisaties waarvoor FSSC 22000 contractueel verplicht is. Een FSSC is in sommige gevallen wel mogelijk als IFS en BRC niet mogelijk zijn door bepaalde (bouwtechnische) regels in de norm. FSSC 22000 is soms ook een goedkoper systeem omdat certificering in een driejarige cyclus plaatsvindt.

Verbeter je reputatie met FSSC 22000 certificering

FSSC 22000 kan jouw reputatie versterken en verhoogt het klantvertrouwen in jouw productie- en supply chain managementsysteem.

Voor veel retailers, producenten, ingrediëntenfabrikanten, foodservice-organisaties en grondstoffenverwerkers over de hele wereld is FSSC 22000, naast IFS en BRC al een vast onderdeel van het goedkeuringsproces van leveranciers, omdat dit een van de door de GFSI erkende systemen is.

Waarom FoodBase?

FoodBase ontzorgt je bij de ontwikkeling van een Voedselveiligheid Risico Management systeem op maat. Wij zijn er voor jou! Daarom bepalen we samen welke behoeftes jij hebt en hoe wij daarbij kunnen ondersteunen. 

Wat we onder andere doen

Ik help je bij het opstellen van de benodigde documenten, zoals de risico-analyse voor de voedselveiligheid, foodfraude en fooddefense, een overzicht van het productieschema, procedures, werkinstructies, registratieformulieren, checklisten etc. Daarnaast geef ik jou en je medewerkers praktische tips en training on the job, waarmee je bedrijfsblindheid doorbreekt. Medewerkers nemen vaak eerder tips over regelgeving en hygiëne aan van een vreemde.

Externe en interne audits

Een externe audit voorbereiden? Geen probleem naast de FSSC-certificering ondersteun ik je ook graag bij klantaudits en vragenlijsten en help ik je bij het aanpassen van de werkwijzen en/of documenten. Te weinig tijd voor de interne audit? Ik voer ook deze graag voor je uit.

Validatie en verificatie

Daarnaast ondersteun ik je met de validatie en verificatie en het opstellen en vastleggen van de Verificatievergadering en Managementreview. Zo kan jij je focussen op het doorvoeren van de verbeteringen.

Jaarlijkse voedselveiligheidstraining

Het is belangrijk op de hoogte te blijven van de laatste regels en ontwikkelingen over voedselveiligheid. Daarom geef ik elk jaar een voedselveiligheidstraining voor jou en jouw medewerkers. De training stemmen we af op jouw risico’s en de beheersing in jouw bedrijf.

Meer weten?

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan of neem contact met ons op. Mail info@foodbase.nl, bel 0317-471234 of vraag een offerte aan via de bestelknop.

Helma van Galen

Hygiëne adviseur

info@foodbase.nl
0317-471234
Helma van Galen

Hygiëne adviseur

info@foodbase.nl
0317-471234