Teamleider Hygiene & Wetgeving (32/40 uur)

Voedsel draait niet meer alleen om het consumeren. Consumenten willen weten waar het vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en wat het met het lichaam doet. Dit vraagt om een nieuwe aanpak voor iedereen die actief is in de voedselketen. FoodBase, waar momenteel circa18 personen werkzaam zijn, is onderdeel van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). FoodBase deelt haar vakkennis en geeft advies aan individuele ondernemers. Hierdoor ondersteunt zij indirect de consument in haar moderne en bewuste lifestyle en oog voor kwaliteit van leven. De klantenkring van FoodBase is divers. Denk hierbij aan het midden- & kleinbedrijf (MKB) zoals de bakker, de groentespecialist, de slager en de Out-of- Home (OOH) markt, bijvoorbeeld de horeca (en hun hoofdkantoren).

Eén van de diensten van FoodBase is Hygiëne & Wetgeving. Vijf adviseurs geven advies aan de klanten over het verhogen van de voedselveiligheid, eventueel in combinatie met trainingen en een hygiënetool. Twee inspecteurs bezoeken de bedrijven voor een toets/inspectie op de voedselveiligheid.

Functie

Voor het aansturen en coachen van het team van adviseurs en inspecteurs zoeken wij een kwaliteitsbewuste teamleider die de dienstverlening van FoodBase verder optimaliseert en verbetert en samen met het team  de organisatie naar een hoger plan trekt en daarbij diensten voor Hygiëne en Wetgeving verder op de kaart zet.

Werkzaamheden binnen de functie die vallen onder je verantwoordelijkheid:

  • het uitvoeren en begeleiden van het tactisch en operationeel beleid en het realiseren van de gestelde doelstellingen met je team;
  • projectleider voor diverse optimalisatie projecten (onder andere werkprocessen en projectmatig werken);
  • proactief meedenken en aandragen van (strategische) verbetervoorstellen met betrekking tot de diensten Hygiëne en Wetgeving voor de interne organisatie en extern bij klanten;
  • waarborgen dat de dienstverlening Hygiëne & Wetgeving op korte- en lange termijn aansluit bij de organisatie- en markteisen;
  • samen met accountmanagers (potentiële) klanten op hoofdkantoor niveau bezoeken en adviseren vanuit je kwaliteitskennis;
  • het actueel houden van het eigen kwaliteitssysteem ISO 9001;
  • je rapporteert aan de algemeen manager FoodBase.

Profiel

Je bent een inspirerende teamleider die klant- & marktgerichtheid combineert met inhoudelijke (kwaliteits)kennis.

Functie-eisen:

  • Bachelor of Master Levensmiddelentechnologie, Kwaliteitszorg of vergelijkbaar.
  • Leidinggevende ervaring binnen de kwaliteitszorg bij bijvoorbeeld een foodbedrijf, adviesbureau of hieraan gerelateerd
  • Kennis van kwaliteitssystemen zoals BRC, IFS, FSSC22000, ISO 9001;
  • Ervaring met projectmatig werken.
  • Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Competenties:

  • Coachend leiderschap
  • Helikopter view
  • Klant- & resultaatgericht
  • Proactief en eigenaarschap
  • Analytisch & pragmatisch
  • Betrokken & samenwerken

Standplaats

Wageningen (1-2 dagen per week), thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Aanbod

  • een aanstelling met uitzicht op een vast contract;
  • goede werksfeer
  • een 32 – 40 urige werkweek

Een uitdagende rol voor een ervaren professional die met het team de dienst Hygiëne & Wetgeving verder uitbouwt en die zich herkent in de kernwaarden van FoodBase: vakmensschap, samen, vertrouwd en persoonlijk. In deze rol is er veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Je inzet wordt beloond met een mooi salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer weten?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Babs Bruil (manager FoodBase)
via b.bruil@foodbase.nl. Meer informatie over de organisatie is te vinden op www.foodbase.nl.

Wil je direct solliciteren?

Mail dan voor 21 september a.s. jouw CV met motivatiebrief naar Jeannette Saris (HR-medewerker)
via j.saris@foodbase.nl