Hoe bereid je je voor op een audit?

Om het functioneren van je bedrijf te beoordelen, zijn audits een belangrijk instrument. Onze hygiëne inspecteurs staan onverwachts op de stoep, heb je dan alles voor elkaar? Hoe kun je je voorbereiden op een audit?

Het belangrijkste is dat hygiëne gedurende het hele jaar de aandacht heeft die het verdiend. De voorbereiding hoort dan tot een continue proces met uitgevoerde taken. Het begint met voldoende kennis van de werknemers binnen je bedrijf. Stel je bijvoorbeeld eens de vraag:

  • Wat weten je werknemers over het productieproces en de gemaakte afspraken en wat kunnen ze erover vertellen?
  • Voert iedereen de taak uit die ze moeten doen? Een regelmatige steekproef is zeker aan te bevelen. Geef daarbij altijd weer terugkoppeling aan de desbetreffende persoon of afdeling of het in orde is of wat er verbeterd kan worden.

Toch nog wat bij te spijkeren? Geen probleem. FoodBase verzorgt graag een cursus voor je om het belang voor een goed voedselveiligheidsplan uit te leggen. Hierin komen zaken naar voren zoals opslag, bewerken, bewaren van grondstoffen en verkoop van producten.

Het is ook mogelijk om een hygiëneadviseur van FoodBase in te schakelen om de processen te beoordelen en jou en je medewerkers van adviezen te voorzien welke zaken er nog niet in orde zijn, maar vaak eenvoudig zijn te verhelpen om wel aan de eisen te voldoen.

Terug naar artikelen