De STAP-subsidie komt eraan

Met  de STAP-subsidie krijgen particulieren de mogelijkheid om gratis een opleiding of training tot € 1.000 te volgen. Dit kan vanaf 1 maart ook bij de trainingen van FoodBase. Er is geen drempelbedrag meer en deelnemers hoeven het bedrag ook niet meer voor te schieten. 

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor ‘Stimulering Arbeidsmarkt Positie’ en is een subsidieregeling. Met deze regeling wil de overheid de positie van werkenden en werkzoekenden op de arbeidsmarkt versterken. De subsidie is te gebruiken voor omscholing, maar natuurlijk ook in je huidige branche.

Voor wie is de STAP-subsidie?

Werkenden, werkzoekenden en ondernemers tussen 18 en AOW-leeftijd kunnen gebruikmaken van de subsidie. Wel zijn er voorwaarden aan verbonden. Zo mag je de subsidie hooguit een keer per jaar aanvragen en is het maximale bedrag € 1.000 per keer aanvragen.

De STAP-subsidie aanvragen

Wanneer je gebruik wil maken van het STAP-budget moet de training starten binnen 3 maanden na afloop van het aanvraagtijdvak waarin de aanvraag is gedaan. En niet eerder dan 4 weken na de subsidieaanvraag.

De aanvraag periodes van de STAP-subsidie in 2022 zijn als volgt:

  • van 1 mei tot en met 30 juni          
  • van 1 juli tot en met 31 augustus
  • van 1 september tot en met 31 oktober
  • van 1 november tot en met 31 december

Je meld je eerst aan bij de opleider, daarna vraag je de subsidie aan bij het UWV. De opleider stuurt vervolgens een factuur naar het UWV en stuurt jouw bewijs van deelname naar het UWV. Dat bewijs krijg je als je de opleiding afrondt met een diploma, of als je minstens 80% aanwezig bent.

Meer weten?

Kijk op de website van het UWV. Je mag ons ook bellen (0317-471234)of mailen(trainingen@foodbase.nl) met je vraag. We denken graag met je mee.

Terug naar artikelen