Analyses

Als ondernemer wil je klanten blijven verrassen met nieuwe en innovatieve kwaliteitsproducten. Zó kun je je onderscheiden van concurrentie en en doe je aan klantenbinding. Altijd de kwaliteit bieden zonder hoge faalkosten.

Vanuit resultaten van grondstofanalyses van de afgelopen 2,5 jaar zien we behoorlijke verschillen in de constantheid van de kwaliteit van grondstoffen. Die verschillen hebben grote invloed op de producten.
Hoe krijg je een constante kwaliteit van grondstoffen?

Als je af zou gaan op de specificaties van de grondstoffen, zou de kwaliteit constant moeten zijn. Echter, de gebruikte grondstoffen zijn veelal natuurproducten en dus wisselend van kwaliteit. Met standaard bakproeven van FoodBase krijg je hierin meer inzicht.

Deze standaard bakproeven geven inzicht in het gedrag en samenhang van de ingrediënten in het productieproces. De objectieve bakproef (wij zijn niet gebonden aan leveranciers) is uniek in Nederland omdat het slechts een minimaal volume verschil van enkele cc’s heeft.

Kwaliteit zonder hoge faalkosten

Het uiteindelijk resultaat is dat je weet welke eigenschappen van grondstoffen te gebruiken die naadloos aansluiten op het productieomgeving of –proces . Hiermee heb je volledig de regie in handen!